В Ужгороді завершився міжнародний турнір «Карпатія-2011»


Упродовж трьох днів в ужгородському спорткомплексі «Юність» вирували пристрасті. До Ужгорода з’їхалися провідні юні гімнастки з Словаччини, Латвії, Угорщини, Польщі та багатьох областей України – загалом 250 спортсменок (11 вікових категорій), які взяли участь у турнірі «Карпатія-2011». Ці змагання вже стали традиційним для Закарпаття, проводяться тут вже вшосте. Початок був ще у 2005 році в Ужгороді, а потім «Карпатія» змінила прописку і проводилася в Мукачеві. Цьогоріч міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов вирішив повернути престижний турнір знову до обласного центру. І справді, в місті над Ужем вийшло гарне спортивне свято. 

Вже в перший день турніру на килим спорткомплексу «Юність» вийшли дівчата з усіх вікових категорій і демонстрували своє уміння у володінні скакалкою, обручем та власним тілом.

Наступного дня, як і очікувалося, яскраво виступили гімнастки з Києва, Євпаторії, Львова, Донецька та Запоріжжя, досить несподівано у боротьбу за призові місця у кількох вікових категоріях втрутилися спортсменки з Будапешта. Їх виступи сподобалися не стільки складністю виконання елементів, скільки артистизмом та елегантністю.

У третій, заключний день змагань, за медалі боролися дівчата 2000-1995 р.н. Переважну більшість нагород здобули грації з Києва, Львова, Запоріжжя. Але головним як для уболівальників, так і самих учасниць турніру було свято спорту та краси та вже їх сама участь у цьому турнірі.